Bratwurstkeitto
Välipäivien keittoa! Minä kun rakennan arkiruokia, niin käytän aina jääkaapissa olevat jämät hyödyksi. Periaate siis on, että "ei ruokahävikkiä"! Uudestavuodesta jäi Bratwurstia, kaalia, porkkanoita ja valmista Old El Paso-salsadippikastiketta. Kaikki nämä käyvät oikein hyvin tähän Bratwurstkeittoon. Tästä tuli mausteisen hyvää!
Vinkki: Samalla ohjeella, (ilman bratwurstia) saat tästä todella maukkaan porkkana-papu-kaalikeiton!
Bratwurstkeitto
Ohje:
- 300g bratwurstia (aito saksalainen Lecker, nitriititön)
- 400 g keräkaalia
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 isoa porkkanaa
- 1 tlk (380 g) papusekoitusta suolaliemessä
- 1 tlk tomaattimurskaa (Mutti 400g)
- 1,2 l vettä (12 dl)
- 1 kasvisliemikuutio
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl meiramia
- 1 maustemitta rosmariinia (1 ml)
- 1 maustemitta valkopippuria
- 1 maustemitta mustapippuria
- 4 rkl salsadippiä
- rypsiöljyä
Suikaloi kaali, porkkanat, sipulit ja leikkaa bratwurst pieniksi paloiksi.
Ruskista bratwurst pienessä määrässä öljyä kattilassa. Nosta ne vielä odottamaan sivuun lautaselle. Älä huuhdo kattilaa, vaan jätä maku sinne :)
Lisää kattilaan vielä lisää öljyä ja freesaa siinä sipuleita (myös valkosipulit) . Lisää tomaattimurska ja vesi.
Kun vesi kiehuu lisää lihaliemikuutio, mausteet, salsadippi, kaalit ja porkkanat . Keitä hiljalleen välillä sekoittaen n. 30-40 min. Lisää tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi pavut liemineen sekä bratwurst ja keitä keittoa vielä hiljalleen n. 15 min. Maista!
Nauti!
ps. Ilman bratwurstia tämä on myös kevyttä porkkana-papu-kaalikeittoa! Salsan tilalla voit käyttää esim. paholaisen hilloa tai srirachaa. (Sriracha on vahvaa, joten lisää sitä aluksi vain 1-2 tl). Myös Chilimauste sopii.