Bratwurstkeitto

03.01.2022

Välipäivien keittoa! Minä kun rakennan arkiruokia, niin käytän aina jääkaapissa olevat jämät hyödyksi. Periaate siis on, että "ei ruokahävikkiä"! Uudestavuodesta jäi Bratwurstia, kaalia, porkkanoita ja valmista Old El Paso-salsadippikastiketta. Kaikki nämä käyvät oikein hyvin tähän Bratwurstkeittoon. Tästä tuli mausteisen hyvää! 

Vinkki: Samalla ohjeella, (ilman bratwurstia) saat tästä todella maukkaan porkkana-papu-kaalikeiton! 

Bratwurstkeitto

Ohje:

  • 300g  bratwurstia (aito saksalainen Lecker, nitriititön)
  • 400 g keräkaalia
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 isoa porkkanaa 
  • 1 tlk (380 g) papusekoitusta suolaliemessä
  • 1 tlk tomaattimurskaa (Mutti 400g)
  • 1,2 l vettä (12 dl)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl meiramia
  • 1 maustemitta rosmariinia (1 ml)
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 4 rkl salsadippiä 
  • rypsiöljyä

Suikaloi kaali, porkkanat, sipulit ja leikkaa bratwurst pieniksi paloiksi.

Ruskista bratwurst pienessä määrässä öljyä kattilassa. Nosta ne vielä odottamaan sivuun lautaselle. Älä huuhdo kattilaa, vaan jätä maku sinne :)

Lisää kattilaan vielä lisää öljyä ja freesaa siinä sipuleita (myös valkosipulit) . Lisää tomaattimurska ja vesi. 

Kun vesi kiehuu lisää lihaliemikuutio, mausteet, salsadippi, kaalit ja porkkanat . Keitä hiljalleen välillä sekoittaen n. 30-40  min. Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi pavut liemineen sekä bratwurst ja keitä keittoa vielä hiljalleen n. 15 min. Maista!

Nauti!

ps. Ilman bratwurstia tämä on myös kevyttä porkkana-papu-kaalikeittoa! Salsan tilalla voit käyttää esim. paholaisen hilloa tai srirachaa. (Sriracha on vahvaa, joten lisää sitä aluksi vain 1-2 tl). Myös Chilimauste sopii. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita