Aura-kermaviilikastike
18.04.2020
Nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan varhaiskaalien aikaa ja tämä sinihomejuustoinen kylmä kermaviilikastike sopii aivan tajuttoman hyvin ohueksi suikaloidun uuden kaalin tai parsojen kanssa. Tätä kastiketta tulee tehtyä keväällä ja kesällä monta kertaa ja on myös hyvää grilliherkkujen ja muidenkin salaattien kanssa. Tämä kastike vain paranee jääkaapissa. Kannattaa siis tehdä vaikka edellisenä päivänä maustumaan. Sopii hyvin myös dippikastikkeena kaikille juureksille, vihanneksille ja sipseille!
Tästä kastikkeesta tulee myös nuoruus mieleen, sillä tätähän tarjottiin juuri kaaliraasteen kanssa pizzerioissa. Nyt herahti vesi kielelle! :)
Aurajuusto-kermaviilikastike
Ohje:
- 2 dl kevyttä kermaviiliä (2%)
- 1 dl sinihomejuustomurua (Aurajuusto on hyvää)
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna tai kuivattua valkosipulirouhetta 1 tl.
- 1 maustemitallinen mustapippuria
- Persijaa koristeeksi
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä maustumaan pariksi tunniksi jääkaappiin. (jos haluat makeutta, niin lisää vähän hunajaa tai sokeria) Jos kastike tuntuu liian paksulta, niin notkista sitä vaikka maidolla tai lisää kermaa/kermaviiliä. Itse tykkään tästä ihan tällä ohjeella täyteläisen paksuna. Koristele persiljalla.
Tarjoile kaaliraasteen, kalan, salaattien,parsan tai esim. punajuuripihvien kanssa. Jos tarjoilet kalan kanssa, niin lisää tilliä ja sitruunalohkoja koristeeksi. Erittäin hyvää myös dippinä!
Tässä maistuu ihanasti sinihomejuusto ja valkosipuli!