Appelsiinilohi
02.04.2020
Ihastuin tähän reseptiin jo ensinnäkin näön vuoksi. Tykkään todella paljon appelsiinin mausta ruoissa. Tästä tuli maukasta ruokaa, joka sopii juhlapöytäänkin!
Appelsiinilohi
- 1 kirjolohifile
- 1 appelsiini
- 1/2 sitruunan mehu
- 10 kpl miniluumutomaatteja
- 1 prk ranskankermaa
- tilliä
- suolaa, valkopippuria
Valmistus:
Kuivaa lohi huolella talouspaperilla ja laita kevyesti öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Mausta lohi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla sekä tillin oksilla.
Lohko tomaatit puoliksi ja heittele lohen päälle.
Nostele ranskankerma lusikalla lohen päälle.
Kuori appelsiini ja leikkaa siivuiksi. Asettele lohen päälle. Koristele vielä tillillä.
Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Appelsiinista valuva neste on hyvää kastike lisäkkeen kanssa.
Tarjoa vaikka perunamuusin kanssa!